Nye lærebøker i Historie og filosofi

Postet i historie 15. august 2016 av kalleberg

Som mange allerede vet, er vi i Cappelen Damm  i full gang med å revidere lærebøkene i faget historie og filosofi. Nye utgaver kommer våren 2017. De vil naturligvis fange opp endringene i læreplanen. I tillegg vil nesten halvparten av kapitlene være helt nyskrevne (kapittel 1-3 i bok 1, og 1-2 i bok 2). Vi gjør nå utkast til åpningskapitlene i begge de reviderte versjonene tilgjengelig, samt kapittel 1 (om oldtiden) i Historie og filosofi 1. Særlig verdt å merke seg er den filosofiske samtalen som nå er løftet tydeligere fram til starten av hvert tema. Vi tror det er viktig å engasjere elevene enda mer i førlesningsaktiviteter. Korte filosofiske tekster er også integrert i den løpende teksten. Tekstene er utkast og skal fortsatt bearbeides og vi tar gjerne imot innspill og reaksjoner: historieogfilosofi@cappelendamm.no.

Kapittelutkastene kan lastes ned herfra eller fra lærernettstedet og brukes fritt. Vi anbefaler også Tommy Moums oversikt over hva som er nytt i den reviderte læreplanen og hvilke deler av bøkene dette berører.

Historie og filosofi 1: Introduksjon

Historie og filosofi 1: Oldtiden

Historie og filosofi 2: Kapittel 1: Mennesket i moderne tid

Om forfatteren

E-post: Kirsten.Kalleberg@cappelendamm.no

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Anbefalte innlegg