Om forfatteren

Tommy Moum

er idéhistoriker og arbeider til daglig som lektor ved Horten videregående skole der han underviser i historie, norsk og historie og filosofi. En periode underviste han i historie og filosofi ved et college i USA. Moum er forfatter på Cappelen Damms læreverk Historie og filosofi, Spenn, Å lykkes med litteraturhistorie og Kunsten å påvirke. Siste utgivelse er Alle tiders historie (2014), som han har skrevet sammen med Trond Heum, Kåre Dahl Martinsen og Ola Teige.

Niall Ferguson: historiker og superstjerne

Postet i historie av Tommy Moum 22. november 2012
http://youtu.be/z03Q1WjjbKk

Han er verdens mest kjente nålevende historiker og pendler mellom Harvard, Oxford, Stanford og London School of Economics. Han er fast kommentator hos Fareed Zakaria på CNN og spaltist i Newsweek der han i august skapte sterk debatt med en coverstory med drepende kritikk av Obama.

Han skriver bøker på løpende bånd og lager tv-serier med seg selv som fotogen forteller. Han er nylig skilt og gift på nytt med den kjente islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali. Han er nær ven

Revidert læreplan i historie og filosofi

Postet i historie av Tommy Moum 15. august 2016

Den nye læreplanen i Historie og filosofi er nå godkjent av Udir. Endringene er ikke så store som man kanskje kunne ha ventet. Derfor er den også gjeldende for begge årstrinn allerede nå (HiFi2 venter altså IKKE til 2017, som tidligere varslet fra Udirs side).

Enkelte kapitler er nærmest identiske med den gamle planen, mens andre har fått noen viktige kutt. Et par steder har nye punkter kommet inn, men for det aller meste er det språklige forenklinger. Disse presiseringene får ikke så store følger for temautvalget, men de gjør planen noe enklere å lese og forstå. So