Fagsnakk fra Cappelen Damm

Politikk

«Diplomatiministeren» Børge Brende

Tidsskriftet Internasjonal Politikk vier en hel utgave til Børge Brendes periode som utenriksminister. De ulike artiklene fremhever hvordan han i stor grad forble en minister som fokuserte på diplomati snarere enn utenrikspolitikk.

Historie

Nobels fredspris til besvær for Norge?

Av alle som har mottatt Nobels fredspris er det kun to som har dødd i fangenskap: tyske Carl von Ossietzky som ble tildelt prisen i 1936, to år før han døde, og kineseren Liu Xiaobo som fikk prisen i 2010. Liu døde i 2017.

skolehistorie
Historie

Skolehistorie på kartet

Hvordan ble Norge formet? Mange svar finnes i skolens historie fra 1800-tallet og kan studeres gjennom gamle kart og lærebøker. Derfor bør dette være en sentral del av historiefaget i skolen.

Samfunn

Unge feltarbeidere og byutvikling

«Jeg vil bli journalist!» roper en begeistret elev på VG2 Helse og oppvekst etter å ha blitt sendt ut i felt på Grønland i Oslo.

banksy armored dove of peace
Historie

Endelig fred i «diplomatenes gravlund»?

Espen Barth Eide har siden mai 2015 vært megler i forhandlinger mellom greskkypriotene og tyrkiskkypriotene. Forhåpentligvis blir han den siste, slik at den splittede øya i det østlige Middelhavet, med Europas siste delte hovedstad, endelig kan gjenforenes.

Historie

Sjørøveri og folkerett

Pirater i eventyr og virkelighet. I populærkulturen møter vi piratskikkelsen i dramaer lagt til det klassiske pirateriets gullalder, ca. 1700-1730.

Historie

Populisme og Trump i valgåret 2016

I denne pausen mellom Brexit og en mulig president Trump vil en lete etter historiske paralleller til dagens populistiske opprør mot elitene i Europa og USA.

Juss

Jeg har ikke gjort noe galt!

Det er i hvert fall ikke min skyld. Og ikke har det skjedd noen skade heller. Så hvorfor i all verden blir jeg etterforsket av Økokrim?

Hold deg oppdatert på Fagsnakk

Abonner på Samfunnsfagene